Екипът на Google+ обяви спирането му

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Обращение към потребителите на Google+:

През декември 2018 г. обявихме решението си да спрем Google+ за потребители през април 2019 г. поради слабата употреба и предизвикателствата, свързани с поддържането на успешен продукт, който да отговаря на очакванията на потребителите. Искаме да ви благодарим, че бяхте част от Google+, и да ви информираме за следващите стъпки, включително как да изтеглите снимките си и друго съдържание.

На 2 април профилът ви в Google+ и всички създадени от вас страници в Google+ ще бъдат спрени и ще започнем да изтриваме съдържанието от потребителските профили в Google+. Снимките и видеоклиповете от Google+ в архива на албумите и страниците ви в Google+ също ще бъдат изтрити. Можете да изтеглите и запазите съдържанието си до април. Имайте предвид, че снимки и видеоклипове с резервни копия в Google Снимки няма да бъдат изтрити.

Процесът на изтриване на съдържанието от потребителските профили в Google+, страниците в Google+ и архива на албумите ще отнеме няколко месеца и съдържанието може да продължи да съществува през този период. Потребителите например ще могат все още да виждат части от профилите си в Google+ чрез регистрационния файл за активността, а част от потребителското съдържание в Google+ може да продължи да се вижда от потребителите на G Suite, докато Google+ за потребители не се изтрие.

От 4 февруари повече няма да можете да създавате нови потребителски профили, страници, общности или събития в Google+. Вижте пълния списък с ЧЗВ за повече подробности и актуална информация относно затварянето.

Ако сте собственик или модератор на общност в Google+, можете да изтеглите и запазите данните за общността си в Google+. От началото на март 2019 г. ще бъдат достъпни за изтегляне допълнителни данни, включително автор, основен текст и снимки за всяка публикация в публична общност. Научете повече

Ако влизате в сайтове и приложения с бутона Google+ Вход, той вече няма да работи и в отделни случаи може да бъде заменен с бутон за вход с Google. Пак ще можете да влизате с профила си в Google навсякъде, където видите бутон за вход с Google. Научете повече

Ако използвате Google+ за коментари на ваши или други сайтове, тази функция ще бъде премахната от Blogger до 4 февруари, а от други сайтове – до 7 март. Изтриването на всички ваши коментари в Google+ от всички сайтове ще започне на 2 април 2019 г. Научете повече

Ако сте клиент на G Suite, продуктът Google+ ще остане активен за профила ви в G Suite. За повече информация се обърнете към администратора си на G Suite. Също така можете да очаквате скоро нов изглед и нови функции. Научете повече

Ако сте програмист и използвате приложния програмен интерфейс (API) на Google+ или Google+ Вход, кликнете тук, за да разберете как ви засяга това.

Екипът на Google+ ви благодари, че превърнахте Google+ в толкова специално място. Благодарни сме на талантливата група от творци, на тези, които изграждаха общности, и на активните умове, които превърнаха Google+ в свой дом. Без вашата страст и всеотдайност нямаше да бъде същото.

Още новини